همه چیز درباره‌ی ارتودنسی

چه موقع نیاز به ارتودنسی داریم؟

دندان های نامرتب علاوه بر ظاهری ناخوشایند و لبخندی نازیبا در نظر افراد، به دلیل جایگیری نامناسب در دهان، ممکن است زودتر دچار پوسیدگی شوند و مشکلات دیگری نیز ایجاد کنند. انحراف دندان ها، عقب یا جلو بودن فک، انحراف آن و فاصله دندانی به راحتی از طریق یک ارتودنسی خوب قابل برطرف شدن است. همچنین انتخاب یک ارتودنتیست باتجربه و صبور نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. ارتودنسی دندان در کرج

بهترین سن برای انجام ارتودنسی

مزیت ارتودنسی این است که می توان در هر سنی آن را انجام داد. برای کودکان باید تا رسیدن به سن رشد صبر کرد تا رشد دندان و استخوان ها کامل شوند. بهترین سن برای انجام ارتودنسی، ابتدای دوران بلوغ است چراکه استخوان ها آمادگی بیش تری برای تغییر دارند و دوره درمان معمولا کوتاه تر می شود.

بزرگسالان نیز می توانند ارتودنسی انجام دهند اما پیش از انجام کار، سلامت لثه و دندان ها بررسی می شود و در صورت نیاز به ترمیم، پس از رفع پوسیدگی، ارتودنسی انجام می شود. مدت قرارگیری ارتودنسی در دهان افراد، بسته به شدت ناهنجاری دندان ها و فک، از چند ماه تا دو الی سه سال طول می کشد.

چه کسانی باید ارتودنسی کنند؟

زیبایی و مرتب بودن دندان ها اعتماد به نفس افراد را بالا می برد و باعث می شود احساس خوبی در جمع داشته باشند. ارتودنسی راه حلی برای رفع ناهنجاری های دندان و دهان است و با انجام آن دیگر فرد مجبور نیست تا لبخند خود را از دیگران پنهان کند.

همه کسانی که دچار ناهنجاری های فک و دندان هستند، می توانند ارتودنسی انجام دهند اما از آنجاییکه ارتودنسی بیشتر برای منظم شدن دندان هاست و از باب زیبایی اهمیت بیشتری دارد، اجباری برای انجام آن نیست مگر در شرایطی که سلامت فرد در خطر باشد. چنانچه ناهنجاری های دندان و فک سلامتی افراد را در خطر قرار دهد، بهتر است با یک ارتودنسی درست و اصولی، آن را برطرف نمود.

ناهنجاری دندان شامل کجی دندان ها، شلوغی دندانی، رویش نابجا، فاصله میان دندان ها، جلوزدگی دندان ها(فک)، فاصله میان دو فک بالا و پایین از مشکلاتی هستند که فرد در صورت داشتن هریک می تواند با انجام ارتودنسی اقدام به برطرف کردنشان کند.

انجام ارتودنسی چه مزایایی دارد؟

انجام ارتودنسی باعث می شود لبخندی جذاب تر و دندان های منظم تری داشته باشیم. علاوه بر این مرتب بودن دندان ها به شستشوی بهتر آن ها کمک می کند و از سایش دندان ها روی هم و التهابات لثه جلوگیری می کند. همینطور جلوی پوسیدگی زودهنگام آن ها را می گیرد. تنها ایراد ارتودنسی این است که در صورت انجام ارتودنسی ثابت فرد باید مدتی طولانی آن را در دهان داشته باشد تا دوره درمان کامل شود.

چند نوع ارتودنسی وجود دارد؟

به طور کلی دو نوع ارتودنسی ثابت و متحرک وجود دارد که بسته به تشخیص ارتودنتیست از نوع مناسب برای رفع ناهنجاری استفاده می شود.

ارتودنسی ثابت برای چه کسانی مناسب است؟

ارتودنسی ثابت نوعی ارتودنسی است که از ابتدای کار تا پایان دوره درمان، در دهان باقی می ماند و برای ناهنجاری های دندانی شدید تجویز می شود. در این روش براکت ها روی دندان به صورت ثابت قرار می گیرند و به یکدیگر وصل می شوند.

ارتودنسی متحرک چه زمانی تجویز می شود؟

ارتودنسی متحرک، نوعی ارتودنسی است که فرد می تواند هر زمان نیاز داشت (هنگام مهمانی رفتن، مسواک زدن، غذا خوردن و…) آن را از دهانش خارج کند و دوباره بگذارد. در نتیجه چون به طور ثابت در دهان قرار نمی گیرد و فشار کمتری دارد، قدرت مانورش کاهش می یابد و برای ناهنجاری های شدید مناسب نمی باشد و همینطور دوره درمانش کوتاه تر است.

مراقبت های پس از ارتودنسی

رعایت کردن بهداشت دهان و دندان پس از انجام ارتودنسی بسیار مهم است و نقش کلیدی در سلامت دندان و نتیجه گیری بهتر دارد؛ چراکه لثه و دندان ها در این مدت حساس تر هستند. همچنین به دلیل قرار گیری سیم ها و براکت، مواد غذایی بیشتر لابه لای دندان ها گیر می کنند و در صورت از بین نرفتن، پلاک جرم ایجاد می کنند.

در روزهای اولیۀ پس از انجام ارتودنسی ممکن است به دلیل وجود براکت ها کمی احساس درد کنید که می توانید با مشورت پزشک به صورت محدود از مسکن استفاده کنید. استفاده از مسواک ویژه و نخ دندان مخصوص (سوپرفلاس) و همچنین دهان شویه مناسب نیز توصیه می شود. در این دوره باید از خوردن غذاهای سفتی که به دندان آسیب می رسانند، اجتناب کرد.

هنگام خوردن میوه جات سعی کنید آن را گاز نزنید؛ میوه را به قطعات کوچک تر تقسیم کرده و سپس میل کنید. مراجعات منظم در طول دوره درمان برای کسانی که ارتودنسی می کنند، ضروری می باشد.

مشکلات احتمالی در حین دوره ارتودنسی
شل شدن براکت ها

براکت ها توسط چسب مخصوص به دندان ها متصل و سپس توسط کش به یکدیگر وصل می شوند. در صورت رعایت نکردن و خوردن غذاهای سفت و فشار زیاد، چسب ها شل شده و براکت ها لق می شوند. پس از مشاهده براکتی که شل شده، باید سریعا به پزشکتان مراجعه کنید.

شکستن یا شل شدن سیم ارتودنسی

پس از انجام کار ممکن است متوجه شوید که سیم ارتودنسی در جایی قطع یا شل شده است. این مشکل در صورت عدم مراجعه به ارتودنتیست، ممکن است آسیب هایی را به بافت دهان و لثه وارد کند که در هر دو صورت بایستی به پزشکتان مراجعه کنید تا سریع تر ترمیم صورت گیرد. ارتودنسی دندان در کرج

ارتودنسی دندان در کرج
اقدامات قبل از ارتودنسی

پیش از یافتن یک ارتودنتیست مجرب و ماهر بایستی از سلامت لثه و دندان های خود مطمئن شوید. در غیر اینصورت و پس از انجام ارتودنسی ممکن دچار مشکلاتی شوید که برطرف کردنشان آسان نباشد. شما باید قبل از انجام ارتودنسیِ خود یا فرزندتان، توسط یک دندانپزشک چکاپ شوید تا در صورت پوسیدگی دندانی و یا بیماری لثه، درمان آن صورت گرفته و چنانچه نیاز به کشیدن دندان عقلتان باشد، این کار قبل از ارتودنسی انجام شود. در برخی موارد با توجه به نظر پزشک جرمگیری دندان ها نیز انجام می شود.

متخصصان ارتودنسی دندان در کلینیک تخصصی دندانپزشکی مادر در شهر کرج با تجربه و مهارت بالا آماده خدمت رسانی به مراجعین عزیز می باشند.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *