دندانپزشکی کودکان

دندانپزشکی کودکان در کرج

دندان های شیری که ریشه نازک و کوچک تری نسبت به دندان های اصلی دارند، از شش ماهگی در دهان کودک رشد کرده و به تدریج در سن هفت سالگی می ریزند و سپس جایشان را دندان های اصلی پر می کنند. در این دوره والدین باید توجه ویژه ای به بهداشت دندان و دهان فرزندشان داشته باشند، اما گاهن این باور نادرست در خانواده ها وجود دارد که دندان های شیری به دلیل ریختن، اهمیت زیادی ندارند! دندانپزشکی کودکان در کرج

در حالیکه این دندان ها به رعایت بسیار بالایی نیاز دارند و در صورت عدم توجه به آن، کودک با مشکلات جدی مواجه خواهد شد. کلینیک دندانپزشکی مادر در کرج، با دارا بودن بخش تخصصی دندانپزشکی کودکان و همچنین دندانپزشکان مجرب اطفال، هرگونه مشکلات و ناهنجاری دندان و دهان کودکان شما را تا سن 12 سالگی برطرف و در محیطی آرام این خدمات را ارائه می دهد.

بهترین سن برای مراجعه به دندانپزشک کودک

هنگام رویش اولین دندان های کودک تا زمانی که دندان های شیری اش رشد کرده و بریزند و همچنین پس از آن تا دوره بلوغ، زمانی است که بایستی کودک را تحت نظر دندانپزشک اطفال قرار داد. کودکان نیز مانند بزرگسالان دچار مشکلات دندان و دهان می شوند و با پیشگیری یا درمان به موقع می توان از آسیب های بیش تر جلوگیری کرد.

دندانپزشک کودک چه کسی است؟

یک دندانپزشک کودک، پزشک متخصصی است که به مشکلات دندان کودک از نوزادی تا نوجوانی می پردازد و در شاخه دندانپزشکی اطفال، تخصص دارد؛ که در این حوزه، روانشناسی کودک نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. خدماتی نظیر ترمیم پوسیدگی دندان، عصب کشی، ارتودنسی، جرم گیری، راه حل های پیشگیری از خرابی دندان کودک و … از وظایف یک دندانپزشک اطافل محسوب می شود.

ویژگی های محیط دندانپزشکی کودک

از آنجایی که برای ارائه این خدمات دندانپزشکی، با کودکان سر و کار داریم و آن ها هیچ گونه پیش زمینه ای از این محیط ندارند، رفتار کادر درمان و محیط مطلوب، از نکات بسیار مهم به شمار می رود. بهتر است محیط دندانپزشکی کودک از رنگ های روشن و آرامشبخش و بعضا دکوراسیون و مبلمان متناسب با روحیات کودک و امکانات سرگرمی برخوردار باشد تا ترس او از محیط از بین برود.

میزان نور فضا، رنگ دیوارها و مبلمان و در نهایت رفتار کادر درمان نقش تعیین کننده ای در ایجاد حس امنیت و کاهش دلهره کودک دارد. رفتار دندانپزشک اطفال و آرامش او در برخورد با واکنش های هیجانی کودک نظیر گریه و بی طاقتی، بسیار مهم است که کادر درمان کلینیک دندانپزشکی کودک مادر، به درستی آن را رعایت می کنند.

زمان مناسب برای ارتودنسی دندان کودک

انجام ارتودنسی در کودکی و نوجوانی، از آسیب های جدی تر دوره بزرگسالی جلوگیری خواهد کرد؛ ضمن اینکه دوره درمان کوتاه تر می شود. ارتودنسی کودکان دو نوع ثابت و متحرک دارد که نوع متحرک را می بایست هنگام مسواک زدن و غذا خوردن از دهان درآورد.

زمان مناسب برای ارتودنسی کودکان هنگامی است که دندان های شیری آن ها شروع به افتادن می کند. با رویش دندان های اصلی در سن شش یا هفت سالگی، هرگونه ایراد و ناهنجاری فک و دندان کم کم ظاهر خواهند شد و با درمان به موقع، می توان این مشکلات را برطرف کرد. طول درمان ارتودنسی کودکان و نوجوانان بسته به نوع ناهنجاری، از چند ماه تا حداکثر سه سال طول می کشد.

توجه به دندان کودک از سن کم

والدین بایستی توجه ویژه ای به بهداشت دهان و دندان کودکشان داشته باشند. برای تمیز کردن دهان نوزاد با استفاده از یک گاز استریل تمیز و مرطوب، لثه او را قبل از خواب تمیز کنید. همچنین پس از رویش اولین دندان های شیری با یک مسواک نرم و کوچک مخصوص کودک، دندان ها را تمیز کنید. به خاطر داشته باشید که برای کودکان زیر دو سال نباید از خمیر دندان استفاده کرد. در این زمینه با پزشک او مشورت کنید؛ چرا که خمیردندان حاوی فلوراید است و ممکن است برای سلامت کودکتان  مضر باشد.

تفاوت دندان شیری و دندان اصلی

دندان های شیری که در سن هفت سالگی می افتند، با دندان های اصلی تفاوت هایی دارند و این اختلاف نباید سبب این شود که بهداشت آن ها را نادیده گرفت. هر کودکی 20 دندان شیری درمی آورد، درحالیکه یک فردا بالغ دارای 32 عدد دندان اصلی می باشد. دندان های شیری، روشن تر هستند و ریشه کوتاه تری دارند و به فک اتصال ندارند. به همین دلیل است که گاهن هنگام زمین خوردن کودک از ریشه در می آیند.

همچنین سر دندان های شیری کودکان دندانه دار است که در دندان های اصلی به دلیل سایش زیاد این حالت از بین می رود و سر دندان صاف می شود. مینای دندان های شیری نازک تر است و چنانچه دچار پوسیدگی شود، زودتر از دندان یک بزرگسال به عصب می رسد.

علت پوسیدگی دندان شیری

علل مختلفی برای پوسیدگی دندان های شیری از طریق انتقال باکتری به دهان کودک وجود دارد. یکی از علت ها خوردن بیش از حد و بدون کنترل خوراکی های مضر مانند شیرینی جات و تنقلات است که این شکرها در دهان کودک به اسید تبدیل می شوند. رسیدگی نکردن به بهداشت دهان کودک و باقی ماندن مواد غذایی در دندان او، انتقال باکتری از دهان مادر به کودک از طریق قاشق مشترک، استفاده مکرر از شیشه شیر به خصوص در شب ها از علائم پوسیدگی دندان کودک به شمار می رود.

آیا می توان دندان شیری را عصب کشی کرد؟

سوال بسیاری از والدین این است که آیا می توان دندان های شیری کودکشان را عصب کشی کرد؟

اگر پوسیدگی دندان کودک به حدی باشد که احتمال عفونت داده شود، حتمن باید عصب کشی دندان او را به دندانپزشک اطفال سپرد. چراکه سلامت دندان شیری، به میزان دندان اصلی اهمیت دارد. گاهی اوقات تصور عصب کشی دندان کودک برای والدین کمی نگران کننده است؛ در صورتیکه عصب کشی دندان های شیری با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود و سختی جراحی دندان را ندارد.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *