باندینگ دندان در کرج

باندینگ دندان در کرج

باندینگ دندان یکی دیگر از خدمات دندانپزشکی زیبایی است که جهت ترمیم دندان های آسیب دیده به کار می رود. دندان های پر شده ای که نیاز به ترمیم مجدد دارند، پر کردن فاصله دندانی، ترک و یا شکستگی و لب پریدگی های کوچک دندان را با این روش می توان ترمیم کرد.باندینگ دندان در کرج

در روش باندینگ از کامپوزیت همرنگ دندان برای ترمیم استفاده می شود و این شیوه نسبت به سایر روش های زیبایی مانند ونیر، لمینت و … مقرون به صرفه تر می باشد.

جنس باندینگ دندان

باندینگ از جنس کامپوزیت رزین است که با چسب مخصوص روی دندان چسبانده و سپس با اشعه مخصوص آبی رنگ، در محل مورد نظر خشک می شود. از آنجاییکه این ماده استحکام دندان طبیعی را ندارد، پس از باندینگ بایستی بهداشت دهان را بیش از پیش رعایت و از خوردن مواد غذایی سفت اجتناب نمود.

مراحل نصب کامپوزیت دندان در کرج
مراحل نصب کامپوزیت دندان در کرج

کاربرد باندینگ دندان

باندینگ دندان همانگونه که گفته شد، روشی برای داشتن دندان هایی زیباتر و اصلاح خط لبخند می باشد. هر فردی ممکن است در طول زندگی با حوادث مختلفی روبرو شود که ظاهر فرد را تحت تاثیر قرار دهند. شکستگی یا لب پریدگی دندان ها ممکن است بر اثر عواملی مانند تصادف، ضربه خوردن، ورزش های تهاجمی(بوکس، تکواندو و …) و سایر عوامل اتفاق بیفتد.
شکستگی دندان اعتماد به نفس افراد را تحت تاثیر قرار می دهد تا جایی که برخی افراد حتی لبخند خود را پنهان می کنند. اما باندینگ دندان راه حل این مشکل می باشد. این روش ترمیمی زیبایی برای مواردی نظیر پر کردن لب پریدگی دندان، پوشاندن فاصله دندانی، هم تراز کردن دندان ها، ترمیم ترک دندان، تغییر رنگ آن، ترمیم مجدد دندان های پوسیده و به طور کلی تغییر شکل ظاهری دندان کاربرد دارد.

انواع باندینگ دندان

باندینگ دندان به دو روش باندینگ کامپوزیت چسبنده و باندینگ کامپوزیت مستقیم انجام می شود. کامپوزیت رزین شامل کلیۀ طیف رنگ های دندان می باشد و رنگ کامپوزیت با توجه به رنگ دندان فرد انتخاب می شود. نکته قابل توجه این است که تمامی مراحل باندینگ به راحتی در یک جلسه قابل انجام می باشد.

باندینگ کامپوزیت چسبنده

در باندینگ کامپوزیت چسبنده، مادۀ کامپوزیت معمولن همراه با روش های دیگر زیبایی مانند لمینت و روکش به صورت مکمل ادغام می شود و در این روش مواد به یک دندان چسبانده می شوند. قبل از هر چیز دندانپزشک سطح دندان را با محلولی اسیدی کمی زبر می کند تا قابلیت چسبندگی پیدا کند.
بعد از آن مواد از روی دندان برداشته و کامپوزیت رزین روی دندان قرار می گیرد و سپس توسط دندانپزشک به فرم مورد نظر درمی آید. پس از فرم دهی نهایی این مواد توسط اشعه آبی رنگ مخصوص روی دندان سفت و محکم می شوند و در انتهای کار دندان پولیش داده و صیقلی می شود.

باندینگ کامپوزیت مستقیم

باندینگ کامپوزیت مستقیم بیشتر برای ترمیم مجدد دندان های پوسیده، ترمیم ترک دندانی و پر کردن فاصله دندانی مورد استفاده قرار می گیرد. بدین منظور دندانپزشک به صورت مستقیم مواد کامپوزیت را روی دندان فرد قرار داده و به فرم مورد نظر درمی آورد.

اقدامات پیش از باندینگ

پیش از انجام باندینگ، دندانپزشک از طریق عکس رادیویولوژی OPG وضعیت دندان ها را بررسی می کند و در صورت خرابی آن ها، ابتدا دندان آسیب دیده ترمیم شده و سپس روی دندان ها باندینگ صورت می گیرد. در مواردی که آسیب های دندانی شدید باشند، ممکن است باندینگ چاره ساز نباشد و روش های دیگر زیبایی مانند ونیر، لمینت سرامیکی و … توسط دندانپزشک زیبایی تجویز شوند.

مراقبت از باندینگ

باندینگ دندان برای دوام بهتر به مراقبت های بیش تری نیاز دارد. پس از انجام این روش بایستی بیش از پیش بهداشت دهان و دندان خود را رعایت کنید. مسواک و نخ دندان مرتب، اجتناب از خوردن غذاهای سفت مانند ته دیگ و شکستن تخمه، تعادل در نوشیدن قهوه، چای، نوشابه و نکشیدن سیگار از اقداماتی هستند که پس از باندینگ دندان به منظور دوام بیشتر آن، بایستی انجام داد.

مزایای باندینگ

*هزینه باندینگ دندان بسیار مقرون به صرفه تر از روش هایی مانند لمینت، ونیر و … می باشد.

*برای انجام باندینگ برخلاف روش هایی مانند لمینت، نیازی به تراش خوردن دندان نیست و ساختار طبیعی آن حفظ می شود.

*باندینگ دندان به راحتی، بدون درد و بدون نیاز به بی حسی در یک جلسه قابل انجام می باشد.

*در صورت آسیب به باندینگ، به راحتی امکان ترمیم وجود دارد.

معایب باندینگ

*به دلیل رنگ پذیر بودن کامپوزیت رزین باید تا حد ممکن، از خوردن و نوشیدن مواد غذایی رنگ دار نظیر قهوه، چای و … پرهیز کرد.

*جنس کاپوزیت رزین آسیب پذیرتر از دندان طبیعی فرد می باشد؛ بنابراین باید از خوردن غذاهای سفت اجتناب کرد.

دوام باندینگ

دوام باندینگ دندان بستگی به مراقبت فرد از دندانش دارد. در صورت رعایت بهداشت دندان و دهان، توجه به توصیه های دندانپزشک و فشار و ضربه نخوردن دندان، باندینگ حتی تا 10 سال دوام می آورد. اما به طور میانگین میزان ماندگاری باندینگ دندان بین 4 تا 10 سال می باشد.

هزینه باندینگ

باندینگ دندان نسبت به سایر روش های زیبایی مانند لمینت سرامیکی، کامپوزیت، ونیر و … مقرون به صرفه تر می باشد. هزینه دقیق این روش بستگی به میزان آسیب دیدگی دندان فرد دارد و دندانپزشک زیبایی بسته به جنس مواد به کار رفته و مقدار آن، هزینه را محاسبه می کند. برای اطلاع از هزینه باندینگ دندان با کلینیک تخصصی دندانپزشکی مادر تماس بگیرید.باندینگ دندان در کرج

این مطلب را به اشتراک بگذارید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *